crockett

Crockett Chambers

The brief for this project involved the refurbishment of the top two floors of an existing office building in Melbourne's legal district into barristers' chambers. The key words in the brief were: discrete, calm and understated.

Paul Morgan Architects employed several strategies to respond to this brief. In order to bring warmth and improved circulation to the centre of the deep floor plan a skylight was cut into the roof. The removal of the floor slab between the two levels and construction of a staircase provides a direct link and improved circulation within an area of approximately 1500 square metres. Linear black ceiling slots containing directional light fixtures lead the eye from the reception area to the rear of the chambers, where sun filters from the skylight into the staircase.

In this design PMA has created a contemporary interpretation of the traditionally sober design of barristers' chambers.