hwh

HWH Housing Project

This design provides a different approach to other housing schemes in Changzhi by orienting the blocks to the south, rather than to the city grid, and including a central 'internal' landscaped environment.

The scheme has been designed for maximum efficiency and provides 357 two bedroom apartments and 302 three bedroom apartments for a total of 659 apartments. Each staircase leads to two apartments per floor, ensuring privacy for residents. Apartments are generously planned to contemporary standards. A lower density development of ten two storey townhouses is located to the north of the site. The design includes a Multifunction Centre with a café and games area.

A two storey retail podium is located on the perimeter of the site. This provides much needed shopping and services to the area, as well as a buffer zone for the residential areas. Residents have access to the central landscaped area that includes small woodlands, lawn areas, trees, shrubs and paving. The relaxing sound of bubbling water from fountains ensures that the landscaped area provides an oasis away from the noise of Changzhi's traffic.